Informaţii generale

17880764_136514756887494_6720047765302805178_o Filiala Cahul a fost înfiintata la 16 martie 2000, nr. de înregistrare 136049915, organizatie neguvernamentala, de utilitate publica, apolitica. Filiala a jucat si joaca un rol important in activitatea de trecere la economia de piata in Moldova. Drept scop principal este promovarea intereselor membrilor sai la nivel national si international, sustinerea agentilor economici in relatiile cu autoritatile publice locale, cu organismele specializate din tara si din strainatate.In climatul economic general, tipic perioadei de tranzactie la economia de piata, Filiala Cahul a devenit un catalizator esential pentru dezvoltarea economica, in special la nivel microeconomic.

Prin tipicitatea activitatilor sale institutia a dobîndit un rol important in procesul de crestere economica, avînd atributii decisive in extinderea activitatilor de productie industriala, in agricultura, cit si in comert sau servicii. Filiala dispune in prezent de o ampla baza de date, racordata la sistemul national de informatii de afaceri al CCI.

Ea poate facilita contracte de afaceri intre membrii sai si parteneri din strainatate, putind oferi toate informatiile care i-ar interesa pe investitorii straini.Filiala este parte componenta a Euroregiunii “Dunarea de Jos” si are acorduri de colaborare cu CCI din Tulcea, Galati, Braila, Maramures (Romania); Odesa, Chirovograd (Ucraina); Zamojski (Polonia), Ruse (Bulgaria). La initiativa Institutiei camerale cahulene în octombrie 2004 a fost constituita Asociatia Camerelor din Euroregiunea “Dunarea de Jos”.

Filiala este locul unde intreprinzatorii isi pot incepe propria afacere si este un centru de informare si consultanta in toate aspectele si problemele ce intervin in activitatea oamenilor de afaceri. Din aprilie 2005 in incinta Filialei functioneaza Oficiul “Unic-Plus online” care permite întreprinzatorilor sa se adreseze o singura data pentru a obtine Autorizatie de activitate comerciala si prestari servicii. Gama variata de servicii oferite urmareste sa acopere toare aspectele ce influenteaza derularea afacerilor agentilor economici intr-un cadru legislativ, economic si social in continua schimbare.

Distribuie acest articol: