Instruiri pentru elevii din Școala Profesională nr. 2 din Cahul, organizate de Hub Regional de Afaceri Sociale Cahul

foto sp2În perioada 09.10 – 10.10.2024, Filiala Cahul a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a organizat 2 sesiuni de instruire a elevilor din Școala Profesională Nr.2 din Cahul, cu tematica: „Evidența contabilă în afacerea socială” și „Utilizarea eficientă a programelor Word, Excel, Canva”.

Hub Regional de Afaceri Sociale Cahul, creat de Filiala Cahul a CCI a RM, continuă să formeze viitoarele generații de antreprenori sociali, oferind cunoștințe și informații utile pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale.

„Este important să cunoașteți principiile contabile și să aplicați în practică pentru a dezvolta o afacere socială sustenabilă” – a subliniat directoarea Filialei Cahul a CCI, Olga Vanțevici.

Scopul acestor instruiri este de a dezvolta la elevi competențe antreprenoriale. Prin intermediul acestor traing-uri participanții au învățat despre evidența contabilă, documentele primare, gestionarea mijloacelor financiare.

S-a observat o implicare activă și interes sporit a elevilor la sesiunea de instruire cum să utilizeze programele Word, Excel și Canva, care le va permite sa analizeze date, să utilizeze tabele, să redacteze documente oficiale, etc.

Proiectul Hub Regional de Afaceri Sociale Cahul este realizat de Filiala Cahul a CCI a RM cu suportul Fundației Est-Europene din resursele acordate de Uniunea Europeană și Suedia.

foto sp2.1

Distribuie acest articol: