ALB (ajenda locală a businessului) în acţiune

WP_20171109_001GRL Cahul sa întrunit în şedinţa pentru a elabora împreună cu Filiala Cahul a CCI a unei liste comune de priorităţi în dezvoltarea antreprenoriatului.

La şedinţa de către directorul Filialei dl. Simion Platon a fost propusă o  analiză, pe de o parte, a structurii economice create iar pe de o altă parte a oportunităţilor existente care pot  aduce în perspectivă un efect de antrenare economică.

Participanţii au menţionat oportunităţile în raport nu doar cu trecutul sau prezentul, ci şi în raport cu aşteptările privind dinamica viitoare.

La dezbaterile lărjite d-l A. Popa rectorul Universităţii de Stat ,,B.P. Hşdeu‘‘, Gh. Malai, directorul SRL,,Laboratorio Tesille Mol‘‘, L. Gangan ,director SA ,,Modernius‘‘, A. Nebunu director Centrului de Business  au supliniat necesitatea elaborării de către ALB Cahul a listei de constrînjeri pentru antreprenori si de a adresa cerinţe faţă de APL pentru a asigura o mai bună claritate în problemele instituţionale dar şi de a elimina capacitatea redusă şi cooperarea limitată , condiţionată de o lipsa profesionalismului în sectoarele cheie ale economiei  regionale.

Ca concluzie sa convenit la necesitatea pentru ca antreprenorii sa manifeste un mai mare interes de a,, nu se transforma în statişti‘‘ dar de a se ocupa cu dezvoltarea unui climat antreprenorial prietenos

Distribuie acest articol: