Sistemul dual în derulare

IMG_5995La CCI, filiala Cahul a avut loc un eveniment de promovare a sistemului dual de învăţământ vocaţional tehnic. Directorul filialei dl Simion PLATON a menţionat că învăţămîntul dual tehnic a fost iniţiat în Moldova în 2014. Învăţământul dual este o formă de organizare a învăţământului profesional care se desfăşoară pe bază de contract de muncă, şi îmbină pregătirea profesională ce se organizează de un operator economic cu pregătirea organizată în cadrul unei unităţi de învăţământ. Responsabilitatea privind organizarea şi funcţionarea este partajată între operatorul economic şi unitatea de învăţământ. În prezentarea făcută de directorul pe resurse umane a SRL “Draxlmaier” dl Vadim BUBULICI sa accentuat că Draxlmaier, pune la dispoziţie doritorilor atelierul de practică dotat cu echipamente de înaltă specializare. Elevii admişi beneficiază pe perioada de studii de o indemnizaţie lunară din partea companiei, alocaţie pentru hrană, transport, cît şi bursă de la stat.

În parteneriat cu Şcoala profesională nr. 2 din Cahul sunt disponibile pentru anul şcolar 2018-2019 următoarele locuri la specialităţi:

  • Durata de studii 1 an (vîrsta 18 ani):
  • operator maşini-unelte;
  • operator depozite.
  • Durata de studii 2 ani (vîrsta 16 ani):
  • electromontor utilaje.

În consecinţă, participanţii la eveniment în număr de peste 30 persoane au accentuat că tinerii care aplică la “învăţământul dual” v-or primi în şcoală competenţe teoretice i-ar la firmă abilităţi, deprinderi, aptitudini.

Distribuie acest articol: