Meseria trebuie să fie o vocație

20181109_111427Să fii bucătar, croitoreasă sau mecanic nu este o rușine. Aceste profesii îți pot aduce pe lîngă un venit bun și o satisfacție emoțională.

De această părere au fost participanții la masa rotundă care au avut loc la Cahul pe data de 09 noiembrie 2018.

Alegerea profesiei este un moment important din viața fiecărui adolescent constituind una din premisele majore ale inserției sociale, dar ea are loc într-un context mai larg în care sunt implicați factori de natură personală, educațională, economică, contextuală. Despre aceste lucruri au vorbit în cadrul mesei rotunde d-na L. Sclifos, REVOCC, d-na E. Sarsaman, AOFM Cahul, dl V. Baban, DGÎ Cahul, dl A. Popa, Universitatea de Stat ”B.P. Hașdeu” din Cahul, dl V. Calmîc, Consiliul raional Cahul. Tranzacția către economia de piață a produs schimbări structurale și social-economice conducând la modificarea grilei valorilor personale a tinerilor au menționat d-na T. Caranic, SRL ”Draxlmaier” și dl P.Popov, Asociația producătorilor agricoli.

Planificarea carierei este un proces care necesită multă implicare din partea tuturor actorilor educaționali – profesori, părinți și în primul rînd a tinerilor.

Stabilirea planurilor pentru viitor este o sarcină dificilă, iar identificarea drumului care dezvăluie cele mai multe alternative de succes depinde de luarea celei mai potrivite decizii a supliniat moderatorul evenimentului dl S. Platon, directorul filialei Cahul a CCI.

Distribuie acest articol: