Masa Rotundă ”Guvernarea transparentă și incluzivă: participarea mediului de afaceri la dialogul cu autoritățile publice”

La 9 octombrie 2019, în incinta Filialei Cahul a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) s-a desfășurat masa rotundă: ”Guvernarea transparentă și incluzivă: participarea mediului de afaceri la dialogul cu autoritățile publice”, în cadrul căreia au participat 16 persoane, reprezentanți ai mediului de afaceri și administrației publice locale.

Evenimentul a fost organizat de CCI a RM în colaborare cu Centrul de Antreprenoriat și Politici Economice (CAPE), Agenția Națională de Business (ANB) și Centrul Național de Antreprenoriat Privat (CIPE).

Mediul de afaceri, în activitatea sa se confruntă cu probleme, provocări și abuzuri. Cei prezenți s-au împărtășit cu dificultățile și bariere cu care se ciocnesc, inclusiv în relațiile cu APL.

S-a discutat:

  • lipsa ghișeelor de informare și consultare a agenților economici;
  • crearea funcției de ombudsman în afaceri;
  • adoptarea legilor după consultarea cu mediul de afaceri;
  • birocrația în prestarea serviciilor publice,
  • transparența achizițiilor publice ,ofertelor cu prețuri nereale, selectarea altor criterii decît cel mai mic preț și altele;
  • lipsa susținerii producătorilor.

Scopul acestei întruniri este de a determina problemele pentru a influența politicile din domeniul reglementării activității de afaceri, care va stimula dezvoltarea economică din RM.

 

Distribuie acest articol: