Lovitură pe birocrație și corupție

20181030_120952Oamenii de afaceri pot obține acte permisive prin intermediul Sistemului Informațional Automatizat, care va funcționa ca un ”Ghișeu Unic”. Sistemul a fost prezentat astăzi în cadrul evenimentului de la Cahul. Participanții în număr de 60 persoane au fost familiarizați cu Ghișeul Unic pentru gestionare și eliberare a actelor permisive.

Moderatorul evenimentului, Simion Platon, directorul filialei Cahul a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a vorbit despre impactul acestui Sistem și beneficiile pentru mediul de afaceri.

Vitalie Iurcu, Secretar de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii a vorbit în fața celor prezenți despre Reforma cadrului de reglementare a activității de întreprinzător. Dacă acum doi ani existau 416 acte permisive pentru obținerea cărora agenții economici trebuiau să cheltuie anual 135 milioane de lei și 1,4 milioane zile/om, acum au rămas doar 152 de acte.

Aurel Casian, director executiv, Proiectul Ameliorarea Competivității II a prezentat Ghișeul Unic de gestionare și eliberare a actelor permisive iar Dauglas Muir, Director de Program USAID de sprijinul oferit în implimentarea reformei cadrului de reglementare a activității de întreprinzător.

Ghișeul Unic electronic este accesibil pe portalul servicii.gov.md unde întreprinzătorii pot depune cerere online în orice moment al zilei de pe orice calculator sau dispozitiv mobil.

 

Distribuie acest articol: