Business-ul priveşte spre viitor

Implicarea Filialei Cahul a CCI în procesul de luare a deciziilor economice este necesară pentru o democraţie funcţională. Rolul GRL (Grupurile Raionale de Lucru) din Cantemir, Cahul, Taraclia este de a elabora împreună cu filiala Cahul a CCI a unei liste comune de priorităţi în dezvoltarea antreprenoriatului pentru a participa la un dialog deschis şi constructiv cu autorităţile publice cu o voce unică.

Platforma ALB (Agenda Locală a Businessului) este constituită pe principii clare şi democratice pentru a consolida poziţia comună a businessului din raione în relaţiile cu autorităţile publice, ceea ce ne permite să unim eforturile şi sa ne alăturăm în dialogul public-privat de alte Platforme şi Grupuri de Lucru.

Dar probabil cea mai mare valoare a activităţii GRL pe platforma ALB constă în faptul că această platformă reprezintă o mişcare apolitică, neafiliată cu puterea, o iniţiativă autohtonă a cercurilor de afaceri de jos în sus, care uneşte diferiţi antreprenori: mari şi mici; diverse organizaţii ale micului business; asociaţii care întrunesc oameni de afaceri.

Experienţa elaborării listei comune de priorităţi în diferite faze a ciclului economic va contribui la creşterea economică, precum şi la promovarea măsurilor necesare pentru eliminarea barierilor administrative şi intersectoriale.

Misiunea GRL este nu doar în obţinerea consensului dintre membrii GRL în stabilirea priorităţilor la nivel local, dar şi într-o mai bună implementare a lor prin intensificarea dialogului public-privat.

GRL este deschis pentru noi membri, pentru cei care împărtăşesc aceleaşi principii, atît din rândul funcţionarilor, cît şi din partea cercurilor de afaceri.

Distribuie acest articol: